Home

Bakonybél kilátó

Béli Panzió Bakonybél - Hovamenjek

A Bakony közepében, a legnagyobb erdők rengetegében, hegyoldalakba vájt meredek, sziklás-kőomlásos oldalú kavicsos erdőgazdálkodási út vezet egy apró fennsíkra, ahonnan a Bakony legmagasabb csúcsaiban és legnagyobb erdeiben gyönyörködhetünk. Ez a Witt-kilátó, mely nevét Witt Lajos (1898-1994) erdőmérnökről kapta Kőris-hegy, Vajda Péter kilátó. Bakonybél; A Bakony legmagasabb hegye a Bakonybél mellett magasodó Kőris-hegy. A rajta álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett. A háromemeletes fa kilátó legfelső szintjéről csodás panoráma nyílik: a vulkáni tanúhegyek, a Bakony vonulatai valamint a. Kőris-hegyi kilátó túra a Bakonyban, kirándulás a Vajda Péter kilátóhoz: 2021.01.01. - 2021.12.31. vadregényes tájainak szépségeit, geológiai értékeit! Családias hangulatú fogadónk a páratlan mikroklímájú Bakonybél tájvédelmi körzetében, erdővel övezett környezetben, a Gerence-patak partján helyezkedik el. A. Kőris-hegy, Vajda Péter kilátó. A Kőris-hegy a Bakony legmagasabb hegye, a tetején álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett. A hegy az azt borító kőriserdőről kapta a nevét. A kilátót körbevevő hatalmas erdőség a Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet védett területéhez tartozik Bakonybél mellett van egy kilátó, a János kilátó, inkább nevezném vadász lesznek de a kilátás szép, a táj nagyon szép jó kis kirándulás. Bezzeganya. Két méhen kívüli terhesség után öt sikertelen... Előzmények>>> A lombik központba az első konzultációra remegő lábakkal és rengeteg kérdéssel érkeztünk. Ahogy.

A Bakony legmagasabb hegye a Bakonybél mellett magasodó Kőris-hegy. A rajta álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett. A háromemeletes fa kilátó legfelső szintjéről cs.. Bakonybél-Ugodi-kilátó-Bakonybél Mentett útvonalak,túraútvonalak,turistautak A kilátó mellett magasodó radarállomás gigantikus, fehér gömbkupolája felé egy védelmi céllal épített vasrács zavar bele a képbe. Nem véletlen ez a fokozott védelem, hiszen az 1976-ban épült objektum egyike azoknak a nagy hatótávolságú radaroknak Magyarországon, amelyek a polgári légi járművek helyzetének.

Bakonybél szélét elérve a K Az itt magasodó háromszintes Vajda Péter-kilátó elődjét 1920-ban állították, amit 1962-ben egy újra cseréltek - legutóbb 2002-ben újították fel. Tetejéről jól látható a fenyőfői ősfenyves és a település templomtornya, mögötte a Bakonyalja és a Kisalföld.. Bakonybél - Szentkút (Borostyán-kút) A falutól kb. 1 km-re található kápolna és környéke 2009 óta Veszprém megye hét természeti csodájának egyike. A hagyomány szerint a monostort alapító Szent Günther és a később vértanúhalált halt Szent Gellért is a közelben élt remeteségben, az ő tiszteletükre emelték a. A sétavonattal a meghirdetett időpontokban, legtöbbször hétvégeken a Gerence patak völgyén vonatozunk Huszárokelőpusztáig, erdei úton Hubertlakig, majd a varázslatos hubertlaki Gyilkos-tóhoz sétálunk el. Visszafele az Odvaskő-barlang lábánál állunk meg, majd egy órás kirándulás várja a vendégeket a barlanghoz A Hubertlaki-tó Veszprém megyében, Bakonybél közelében, Hubertlakon található. A Bakony mélyén a város zajától távol, az erdő közepén rejtőző tó hosszabb-rövidebb túraútvonalakon egyaránt megközelíthető. Békés, gyönyörű környezet várja a kirándulókat, bármely évszakban is történjen az idelátogatásunk Tags: bakony • bakonybél • erdős kirándulóhelyek • hegyek • jános kilátó • kirándulás hegyekbe magyarorsz • kiránduló helyek • kirándulóhelyek • kirándulóhelyek győr környékén • kisalföld kirándulóhelyek • öregheg

Witt-kilátó - Bakonybél Önkormányzati Weboldala - Informáci

Vajda Péter kilátó, Kőris-hegy - Bakonybél . Kategória Népszerű túrák szállodánk környékén, Kilátók a Bakonyban. website builder . A Kőris-hegy a Bakony legmagasabb hegye, a tetején álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett. A hegy az azt borító kőriserdőről kapta a nevét Bakonybél és a hozzá tartozó Somhegypuszta lélekszáma 2019. január 1-jén 1172 fő volt. Ebből 18 év alatti 165, aktív korú 681, 63 év fölötti 326 fő, a lakások száma 569. A község óvodájába a 2018/19 -es évben 51, alsó tagozatos általános iskolájába 26 tanuló járt Bakonybél látnivalók kedvezménnyel. Válogass értékelések, képek, leírások alapján, és foglalj szállást a közelben. 18 látnivaló kínálat - Szallas.hu programo Kab-hegyi kilátó. A Kab-hegy az 599 méteres magasságával a Déli-Bakony legmagasabb pontja. A csúcson egy nagy adótorony mered az ég felé, de mellette egy kilátó is épült. A kilátóból széles panoráma nyílik a Bakony és a Balaton-felvidék erdőire, sőt a Balaton kis része is látszik. Az Országos Kéktúra is érinti a.

Bakonybél mellett van egy kilátó, a János kilátó, inkább nevezném vadász lesznek de a kilátás szép, a táj nagyon szép jó kis kirándulás A kilátó névadója a magyar vadászirodalom kiemelkedő alakja. A kilátó mellett egy 8 állomásból álló erdőismereti tanösvény is létesült. Bakonybél Zirc városától mindössze 16 kilométerre fekszik, az Északi-Bakony közepén, a Gerence-patak partján A projekt leírása Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet létrehozása Projektazonosító: KDOP-2.2.1/A-11-2011-0007 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg Sportbabakocsival közepes út. Kisgyerekes gyalogtúra. Látnivalók: Hubertlak (erdészház), bakonyi Gyilkos-tó. A túra rövid leírása (turistajelzésekkel, ha vannak): A Bakonybél-Pápa között futó úton, az Odvaskő pihenőtől 200 méterre található az Emil-rét (3.5 km Bakonybéltől). Innen indulva a K+ jelzést követve.

Bakonybél a Bakony közepe: Csillagda, Erdők Háza, Szent Mauríciusz Monostor, jó szálláshelyek nyújtanak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget akár több napra is. Zirc múzeumaira és arborétumára szintén érdemes időt szánni. Szakaszhosszok bélyegzőtől bélyegzőig (kilométerben Bakonybél Kilátó. Vajda Pidőjárás hu budapest éter Kilátó. A hegy ahelyadatok bekapcsolása z azt borító kőriserdőről kapta a nevét. A kilátót körbevevő hatalmas erdőség a Magas-bakonyi Tájvédelmi Karena moziműsor örzet védett terdoterra teafa üchelsea meccs letéhez tartozik Kőris-hegyi Vajda Péter-kilátó Bakonybél · Kőris-hegyi Vajda Pryanair járatok éter-kilátó Bakonybél. Bakancslistába. Feliratkozás értesítésre . A Bakony legmagasabb hegyének, a Kőris-hegynehívatlanok 2 k tetején áll a Vajda Péter-kilátó. Talapzata 709 métbessenyei györgy szakközépiskola berettyóújfalu rendvédelmi.

Kőris-hegy, Vajda Péter kilátó, Bakonybé

Bakonybél települést a Bakony szívének is nevezik, nem véletlkenül. Szeretettel várunk mindenkit ezen szép helyen kényelmes, központi elhelyezkedésű, mégis nyugodt helyen található ven. A Bakonyi Kiscsillag Vendégház a Bakony vadregényes erdeitől övezett Bakonybélen várja a jó levegőre, pihenésre vágyó vendégeket A Bakonyi Mandala Ház in Bakonybél kertre néző szálláshelyén közös társalgó, kert és terasz is a vendégek rendelkezésére áll. A szálláshely ingyenes wifit és díjmentes magánparkolót kínál. Szép, tiszta apartman. A jövőben szeretnénk visszamenni Bakonybél települését északkeleti irányból határoló Köves-hegy oldalában található az Erzsébet-kilátó, avagy a Köves-hegyi Terasz Kilátó. A kilátóból csodálatos panoráma nyílik Bakonybélre, a környező hegyekre, a Szent Mauríciusz Monsotorra és a Pannon Csillagda épületére is. Galéria Megközelítés Gyalog: A Köveshegy utca nagy kanyarja felől a mobiltelefon. Bakonybél - Táborhelyhegy - Witt-kilátó A szájhagyomány szerint a fenyvesekkel borított hegyen az 1500-as években vertek tábort a királyi csapatok, innen győzték le a híres rablóvezérek, a Podmaniczkyak várát.Tovább haladva gróf Széchenyi Zsigmond itt jártának emlékkövét találjuk, majd hamarosan megérkezünk a Wit. VIDEÓ - Bakonybél mellett van egy kilátó, a János kilátó, inkább nevezném vadász lesznek de a kilátás szép, a táj nagyon szép jó kis kirándulás

Bakonyi kilátó, forrasztókő kilátópont és élőfa gyűjtemény

Pannon Csillagda - Bakonybél. Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centruma. A Pannon Csillagda várja kedves látogatóit a megszokott nyitvatartási időben: Hétfőtől vasárnapig : 10:00 - 18:00 Ugod község közelében elhelyezkedő Szár-hegy közjóléti hasznosítása iránt egyre fokozódó érdeklődés mutatkozott. A környékbeli lakosok szabadidejükben előszeretettel felkeresték, de kirándulási időszakban turisták is látogatták, akiket elsősorban a kopár hegy tetején álló magaslesről nyíló gyönyörű k Vajda Péter-kilátó Bakonybél . A Kőris-hegyi kilátó tetejéről nyílik a legszebb kilátás a Bakonyra, a távolban pedig még a Balatont és a Pannonhalmi Bencés Apátságot is észrevehetjük. Bodajki Károlyi-kilátó . A Gaja-völgy tetején magasodó kilátóból lélegzetelállító kilátás nyílik a Gaja-völgy szurdokára Bakonybéltől észak-nyugati irányban a Magas-Bakony közepén álló Witt-kilátó, nevét Witt Lajos erdőmérnökről kapta, aki 1957-ben emigrált, de hamvait ugodi földben helyezték örök nyugalomra. A magaslaton 2006-tól emlékoszlop hívja fel az ide látogatók figyelmét az ember és a Bakony több évezredes, szoros kapcsolatára Bakonybél település csodás környezetben a magas Bakony területén várja kirándulni vágyó vendégeit. Számos túra útvonal kedvez az aktív pihenést kedvelők számára. Látogasson el Ön is ebbe a varázslatos szépségű városba, ahol szeretettel várja Önt és kedves családját az Ancsa Hegyalja Vendégház, melynek.

Kőris-hegyi kilátó túra a Bakonyban, kirándulás a Vajda

 1. Bakonybél-Pörgöl barlang-Kőris-hegy Mentett útvonalak,túraútvonalak,turistautak
 2. Bakonybél erzsébet kilátó Kőris-hegyi kilátó túra a Bakonyban, kirándulás a Vajda . Kőris-hegy, Vajda Péter kilátó. A Kőris-hegy a Bakony legmagasabb hegye, a tetején álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett
 3. Tájegység: Bakony: Indulás: Bakonybél, Szent Gellért tér: Érkezés: Szent-kút (Borostyán-kút) Túra hossza (km-ben): 1 km: Szintkülönbség (m-ben)
 4. Földönkívüli élmény várt ránk a Bakony csúcsán. Ha a Bakonyban kirándulunk, a Kőris-hegyet nem szabad kihagyni. Kalandos úton, gyönyörű, erdős vidékeken juthatunk a tetejére, odafönt pedig a panorámán kívül egy gigantikus golflabda vár ránk. Ráadásul a végén elmondhatjuk, hogy jártunk a Bakony legmagasabb pontján

Bakonybél, János kilátó, bakony, bakonybél, erdős

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Bakonybél - Öreg-séd-völgye - Barátok útja - Parajos - Eleven-förtés - Határ-nyiladék - Kőris-hegy TÚRALEÍRÁSSAL A 10-ei Bakonybél-13 teljesítménytúra nyílt bejárása. Bakonybél - Tábor-hegy - Odvas-kői-rét - Szarvad-árok - Bakonybél, Táv : 13 km, szintemelkedés 420 m. 2021. július 24.: Túra a Magas-Bakony északi részé Útvonal: Bakonybél - Szent-kút - Csúcs-hegy - Kertes-kői-szurdok - Nagy-Som-hegy oldala - Zoltay-forrás - Köves-erdő - Zirc - Pintér-hegyi parkerdő - Borzavár - Templom-domb - Szépalmapuszta, arborétum - Bödön-kút - Esztergályos-árok - Kőris-hegy kilátó - Ördög-lik - Márvány-völgy. A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. Bakonybéli Erdészete által kezelt állami erdőterületet a Magas-Bakony tájrészlet öleli fel.A Bakonybéli medencét körülvevő erdőtömb északi határát a Bécsi-árok-Kőrishegy-Kékhegy vonulata képezi, keletről a Somhegy, délről a Felső Hajag, míg nyugatról a Vörös János séd, és a Gerence-völgy övezi

Bakonybéli látnivalók - látnivalók Bakonybélbe

 1. t pl. a Kőris-hegyi kilátó, amelyről tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik a Kisalföldre, Balaton-felvidékre, az Alpokaljára és a Vértes vonulataira, az Odvas-kő barlangot, ahol a sziklák tetejére felmászva csodálatos.
 2. Bakonybéli Erdészeténél (Bakonybél,Szent Gellért tér 9.; tel: 06 88/595-100, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A kilátó gyalogosan is megközelíthető, számos túraútvonal, többek között az Országos Kéktúra bakonyi szakasza.
 3. Bakonybél - Odvaskő autóspihenő (egyórás kirándulás a barlanghoz) - Huszárokelőpuszta - Hubertlaki-tó - Witt-kilátó - Bakonybél Időtartam: 5 óra, csoportár: 3300.- Ft/fő - Min.: 20 fő 8. Bakonybél - Bakonykoppány - Ugod - Homokbödöge - Nagytevel STRAND (fürdés 4 óra) - Bakonybél Időtartam: 7 óra, csoportár: 3300.

Bakonybél Szent-kút Hideg-völgy Vaskapui-sziklák Királykapu Vörös János-séd völgy Öreg-Kecskeakol-árok Witt Lajos kilátóhely Kis-Kecskeakol-árok Vörös János-séd völgye Gerence pihenő Odvas-kő-barlang Rézbükki út Kőris-hegy kilátó Ördög-lik Márvány-völgy Barátok útja Öreg-séd . Bakonybél. Bakonybél, Általános Iskola (Pápai út 3. Budapest Szabadstrand Bakony Balaton Börzsöny Budai-hegység Bükk Cserhát Dunakanyar Fertő tó Gerecse Göcsej Körös Mátra Mecsek Orfű Őrség Pécs Pilis Szeged Szigetköz Tisza Velencei-tó Vértes Visegrád Zemplén Zselic Állatkert Bakancslista Barlang Bob Borvidék Esemény Hegy és csúcs Hegyi felvonó Kerékpár Kilátó. OKTPH_40_2 47,256957 17,719157 Bakonybél Vadszőlő étterem, szálló Az étterem bejárati ajtaján. 8427 Bakonybél, Fürdő u. 45. Folyamatos H-K: téli nyt. szerint szünnap; Sze-Cs: 12-17; P-V: 12-20 OKTPH_41 47,294377 17,754526 Kőris-hegy Vajda Péter kilátó A kilátó lábán. Folyamato Túratipp: Porva - Bakonybél Nagy melegben kihívásokkal teli lankás emelkedők várnak minket a Porvától a Kőris-hegyik tartó szakaszon. Megéri a küzdelem, mert a végén csodaszép panorámában lesz részünk a kilátó tetejéből # Erzsébet_kilátó # Köves_hegyi_Terasz_kilátó # kilátó # Bakonybél # bakony # csodálatosbakony. See More. Erzsébet viewpoint, or Terrace viewpoint in Mount Köves ️⛰⛪️ The Erzsébet view is located on the side of the Mountains border of Bakonybélt, from which there is a wonderful view of the village and.

A nyugalmat, csendesebb hangulatot kedvelők biztosan a szívükbe zárják a Bakony térségét. Nem csupán azért, mert a területet már földrajzi kiterjedéséből adódóan is a sokszínűség jellemzi, hanem azért is, mert olyan kulturális és természeti vonzerőket hordoz magában, amelyek maradandó élményeket nyújtanak ADATOK: BB 70: BB 40: BB 30: BB 20: BB 10: Indítás helye: Bakonybél: Indítás ideje: 6:30-7:30: 6:30-8:30: 7:30-10:30: 7:30-10:30: 7:30-11:30: Cél helye: Bakonybél Bakonybél Szent-kút Csúcs-hegy Kertes-kői-szurdok Nagy-Som-hegy oldala Zoltay-forrás Köves-erdő Zirc Pintér-hegyi parkerdő Borzavár Templom-domb Szépalmapuszta, arborétum Bödön-kút Esztergályos-árok Kőris-hegy kilátó Ördög-lik Márvány-völgy Barátok útja Öreg-séd . Bakonybél. Bakonybél, Általános Iskola (Pápai út) 6:30-8:30 óra 1300 39,7 km 1055 m 10,5 óra. Sasbérci kilátó A bujáki Sasbérci kilátóból páratlan panoráma nyílik a Cserhátra, a Börzsönyre, a Mátrára és tiszta időben a Tátrára is. A Cserhát legszebb kilátója 469 méter magasan található és tavasztól őszig várja látogatóit

Witt-kilátó - Bakonybél Önkormányzati Weboldala - Információ

Bakonybél-Ugodi-kilátó-Bakonybél Mentett útvonalak

 1. Kőris-hegy, kilátó; Bakonybél, Csillagda és monostor; Hölgykő vára; Zipline; Csárda-hegyi őskarszt; Kab-hegy; Nagyvázsonyi vár; Szubjektív: A Gaja-völgy a Kéktúra egyik legszebb szurdoka, ez azt hiszem egyértelmű. Bár a Bakony nem magas hegység, az útvonalon sok, szép panorámát nyújtó kilátó van
 2. Adyliget Ágasvár túristaház alsópetény Anyácsapuszta apáthy szikla árpád kilátó badacsonytördemic bakonybél Bakonykúti bakonynána Bánya-hegyi Erdészház becske békásmegyer biatorbágy Bodajk borzavár budai vár Budakalász Budakeszi Vadaspark Budapest csanádi pihenőhely csergezán pál kilátó cserhátsurány.
 3. denki saját felelősségére vesz részt. Parkolás 300 méterrel feljebb, a nagy, tágas és ingyenes, hivatalos Bakonybél parkolóban (Pikoló mellett). Rajt reggel 6 órától, célzárás 20 órakor
 4. Bakonybélen csodálatos környezetben magánszállás, jól felszerelt, különálló vendégház max.. főre kiadó. Foglaljon Online Egész évben kiadó szállás, luxus apartmanok: 20.000,- Ft/nap-tó

Vajda Péter-kilátó • Kilátó » TERMÉSZETJÁRÓ - FÖLDÖN

A kilátó alatt pedig egy nagyobb, tűzrakóval is rendelkező pihenő várja a túrázókat. A 2015-ben átadott, 18 méter magas ugodi mészkőből és fából készült masszív építmény a tervezői szándék szerint küllemében emlékeztet a település egykori várára A kilátó Hárskút község belterületétől délre található, az 500 m magas Kis-bükk hegyen. A kilátóról.. Két, a magyar történelemben és Bakonybél történetében fontos szerepet betöltő szent emlékét őrzi a falutól 1 km-re fekvő kedvelt kirándulóhely. A hagyomány szerint. Hátra van még a Bakonyi Gyilkos-tó, a Szárhegyi-kilátó és a Witt Lajos kilátópont, mielőtt a bakonyi csodákkal telve visszaérkezünk Bakonybélbe, a túra végállomására. Bakony - Erdei Vándor útikalauz (2021.) Táborhelyek: 1-2. éjszaka: Béli Panzió, Bakonybél (telepített sátortábor, kiszolgáló épülettel.

Bakonybélből a Kőris-hegyre • Gyalogtúra » TERMÉSZETJÁRÓ

 1. A környék páratlanul szép kiránduló helyei jelentik a vonzerőt. Közülük kiemelkedik a Pannon Csillagda planetárium. Számtalan kijelölt túraútvonal közül választhatunk: Gerence patak völgye, Szömörke völgy, Likaskő és Odvaskő barlang, Kőris hegyi kilátó, Bakonyújvári várrom, Boroszlán tanösvény
 2. den évszakban más-má.
 3. t 16 ezer beérkezett szavazat majdnem egynegyedét kapta két kilátó is: a Zengő-kilátó és a Xantus János Gömbkilátó az utolsó pillanatig fej fej mellett haladt, míg végül az Év Kilátója 2020 szavazás győztese a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó lett
 4. NAGYTEVEL Tapolcafőről egy rövid megállót iktattunk be Pápán, hogy összeszedjük a megrendelt ebédet (Viktória Étterem - önkiszolgáló rendszer, többféle menüvel és étlappal nagyon olcsón és finom, bőséges adag volt), amit végül a víztározó mellett fogyasztottunk el. Aztán sétáltunk egy kicsit a tó körül. A strandon épp akkor végezték a karbantartási munkákat
 5. A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A Kőris-hegy a Bakony legmagasabb hegye (709 m). Bakonybéltől 5 km-re északkeletre, a Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzetben található. Az Országos Kéktúra útvonala érinti a csúcsát. Veszprém megyének és a Közép-Dunántúlnak is a legmagasabb pontja

Video: 20+ bakancslistás látnivaló és kirándulás a Bakonyban

Dorbi a Csi-Hu - Dorbi a Csi-Hu - Szolgáltatás - Útirány

Kinizsi Pál-kilátó (Kab-hegy) Nagyvázsony, Kab-hegy (Nagyvázsony és Úrkút között) Úrkút és Nagyvázsony között fekszik a Kab-hegy, amely a Déli-Bakony legmagasabb csúcsa, tengerszint feletti magassága 599 m Bakonybél északnyugati szegletéből, a buszfordulótól indulunk északnak, ahol egy parkolóban le is rakhatjuk a kocsit. Alig pár méterig követjük az Országos Kéktúra jelzéseit, máris lefordulunk a műútról, hogy a kék barlang jelzéseket követve megmásszuk az 515 m-es Tönkölös-hegyet

A Hubertlaki-tó, avagy a bakonyi Gyilkos-tó legendája

1. Bakonybél - Köves-hegyi kilátó: 1.3 km: 07:00: 07:16: 5p: 16p: 4.9km/h: 68m: 7m: 15%: 7%: 76%: 24%: 2. Erzsébet-kilátó - Vajda Péter-kilátó: 5.6 km: 07. 8427 Bakonybél, külterület Leírás Bakonybéltől néhány km-re, a Magas-Bakonyt átszelő Gerence-patak szurdokvölgyének 240 m-es szintjéről észak felé indul a tanösvény, aztán meredek kaptatók és lapos fennsíkok lépcsőin átkapaszkodik a Kőris-hegy tetőrégiójába, majd 520 m-es magasságban visszafordul, és az Öreg. Vajda Péter kilátó. A Bakony központi részén a Kőris-hegyet és a Vajda Péter-kilátó t mindenképp érdemes meglátogatni. Már csak azért is, mert a hegy tetejére kalandos út vezet gyönyörű, hatalmas bükkök árnyas erdején keresztül, és nem utolsósorban, mert ez a Bakony legmagasabb pontja. A Kőris-hegy tetején, amely. A Magas-Bakony legszebb és legérintetlenebb része kerül ezen a túrán bejárásra. Csupa erdő, csupa vadon, nagy kiterjedésű szálerdők és óriási rétek világa ez. Utunk első látnivalója a Bakonybél szélén található Szent Gellért püspök emlékére emelt kápolna és kálvária Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Kérjük, engedélyezze a látogatáselemzést, hogy hatékonyabban tudjuk fejleszteni szolgáltatásunk, illetve engedélyezze az érdeklődésének megfelelő reklámok megjelenítését támogató (marketing) sütiket is

Kiránulás - Öreghegy kilátó, bakony, bakonybél, erdős

Látnivalók turisztikai objektumok Bakonybél településen. Magyarország összes településének részletes adatai egy helyen. Térképek, turisztikai információk, statisztika, utcaképek, webkamerák, időjárás és további hasznos információk Bakonybél gazdag programkínálatával, gyógyhatású klímájával, vendégszerető lakosaival és színvonalas szálláslehetőségeivel szeretettel várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat az év minden szakában. Kőrishegyi kilátó, Köveshegyi kilátó, Szárazgerence völgye, Odvaskő barlang, Zirci Arborétum és Apátság. Útvonal: Bakonybél - Hideg-völgy - Vaskapui-sziklák - Királykapu Vörös János-séd völgy - Öreg-Kecskeakol-árok - Witt Lajos kilátóhely - Kis-Kecskeakol-árok - Vörös János-séd völgye - Gerence pihenő - Odvas-kő-barlang - Rézbükki út - Kőris-hegy kilátó - Ördög-lik - Márvány-völgy - Barátok útja - Öreg-séd. A Bakony-hegyég szívében, annak legmagasabb hegyei között (Kőris-hegy 709 m, Nagy-Somhegy 649 m), egy gyönyörű völgykatlanban fekszik Bakonybél.. Bakonybél háromszáz éve a bakonyi faművesség központja volt.. Szent Mauríciusz Monostor. 1018-ban Szent István király alapított monostort a mai Bakonybél környékén. A bencés rend 1754-ben épült, ma is álló barokk. Az itt látható adatok egy-egy bejárt útvonal GPS-el rögzített nyomvonalát tartalmazzák. Ezeket elsősorban térképek készítésére használjuk, de letölthetőek nyersen is

Vajda Péter kilátó, Kőris-hegy - Bakonybé

 1. Csurgó kút, Farkasgyepű, Németbánya, Városlőd, Iharkút, Witt kilátó, Bakonybél , Pannon Csillagda, Sobri Jóska kalandpark : Autós kirándulások: Balaton északi part Veszprém, a királynék városa Herend , a porcelán manufaktúra otthona Pápa a barokk város, Vár-kert fürd
 2. H-9090 Pannonhalma, Vár 1. Telefon: +36-96/570-200 Mobil: +36-30/213-6000 Fax: +36-96/570-240 E-mail: viator@viator.co.hu Web: viator.co.h
 3. Gerence Fogadó - Száraz Gerence völgye - Barátok útja /ezen az úton közlekedtek a szerzetesek Bakonybél és Pannonhalma között /- Kőrishegy - Ördög-lik barlang - Kisszépalma puszta - Száraz Gerence völgy -Százhalom sírmező - Gerence fogadó. kb.18 km. 2

Witt-kilátó - Witt-kilátó - Látványosság - Útirány

Terepjárós élménykirándulás árak Falukör. Amint azt a neve is jelzi, elsősorban a Bakonybélben, és közvetlen közelében található látványosságokat keresi fel.Dacára annak, hogy út/idő tekintetében a legrövidebb túra, a több helyen nyíló gyönyörű panoráma felejthetetlenné teszi Eötvös Károly-kilátó - Balatonhenye 5,5 km I. 6/4 Balatonhenye - csicsói erdész-ház 6,5 km I. 6/5 Csicsói erdészház - tálodi ko-lostorrom - Ilona-kápolna - Szent Mihály-kolostorrom - Kinizsi-vár - I. 8/3 Bakonybél, Gerence Fogadó -.

LÁTNIVALÓK BAKONYBÉLBEN - Bakonybél - Megérint a természe

Élő időjárás-állomás Bakonybél környékén Eladó ház Bakonybél, 37.400.000 Ft, 150 Négyzetméter. Bakonybél,falu központ. Eladásra kínálok a Bakony túra- és vadászparadicsomának szívében, Bakonybélben egy közel 150 nm nagyságú, hőszigetelt tégla falazatú családi házat. Az ingatlant 1996-ban építette a tulajdonos saját családjának számára, ami egy 700 nm. Bakonybéli Tájház. A Bakonybéli Tájház a bakonyi népi építészet egyik legszebb példája. A két lakóházból és a hagyományostól eltérő, úgynevezett torkospajtából álló épületeit a 19. század közepén építette a tehetős, faszerszámok kereskedelmével foglalkozó Hasprai család. A kisebbik ház elé 1895-ben egy. Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod! [ kezdőlap] [ térkép] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés] [ faq] [] [] A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon. A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető. A Jóbarát Vendégház Csesznek község központjától 200 m-re a Várhoz vezető úton helyezkedik el, páratlan panorámával rendelkezik, mind a Cseszneki várra, mind a Zörög-hegyre. Ha pihenésre, jó levegőre és szép környezetre vágyik a Bakony kiváló választás. Csesznek és környéke remek túra útvonalakat, gyönyörű.

Bakonybél látnivalók - 18 ajánlat véleményekkel - Szallas

Bakonybél-Somhegy Vendégház. (+36) 30/4 - MUTASD!; (+36) 30/6 - MUTASD! Fax: Kattintson ide! E-mail: Kattintson ide! Vendégházunk a Bakonybélhez tartozó Somhegy településen található, Bakonybéltől 1,5 km-re az erdő szélén. Két külön bejáratú önálló apartman áll rendelkezésre, amely egész évben várja kedves. Fekvése. Hidegkút a Balaton-felvidéken, a Déli-Bakonyban fekszik, Veszprémtől 15 kilométerre, Balatonfüredtől légvonalban csak 6, közúton viszont mintegy 13 kilométerre. Veszprém irányából a Tapolcára vezető 77-es főútból, annak 9,700-as kilométerszelvényénél dél felé kiágazó 73 107-es számú úton érhetjük el a települést, míg Balatonfüredről.

Recsek-hegyi kilátó Hidegkútról - TermészetjárókMagyar Kaland: Kőris - Vajda Péter kilátó

Bakony látnivalói, kirándulási lehetőségek - Utazáskatalógu

Szentbékkálla, kőtenger - Kis-hát - Keleményes-kő - Eötvös-kilátó - Vaskapu - Szentbékkálla: kb. 10 km: kb. 5 óra: Bakonybél: A Bakony barlangjai: A Bakony két barlangja és egy rablólovag vára kerül terítékre Kőris-hegyi kilátó Bakonybéli Szent-kút ; Bakonybéli Monostor ; Zirci arborétum és múzeum ; Pápai wellness-fürdő ; Pannon Csillagda bakonyi Gyilkos-tó Forrasztókői -arborétum Halomsírmezők ; mészégető-szabadtéri bemutató hely, Bakonybél Boroszlán Tanösvény, Gerencepuszta-Kőris-heg A Kenyérlelke Fesztivál Szent István király és az új kenyér ünnepén 2021. augusztus 19-20. között kerül megrendezésre Budapesten a MOM Kulturális Központban, ahol Kovászos Kenyér Versennyel és Családi Nappal várják a látogatókat Bakonybél Szent-kút Csúcs-hegy Kertes-kői-szurdok Nagy-Som-hegy oldala Zoltay-forrás Köves-erdő Zirc Pintér-hegyi parkerdő Borzavár Templom-domb Szépalmapuszta, arborétum Bödön-kút Esztergályos-árok Kőris-hegy kilátó Ördög-lik Márvány-völgy Barátok útja Öreg-séd Bakonybél

Kab-hegy: Kinizsi-kilátó - TermészetjárókBakonybél, Szent-kút (Borostyán-kút) - KirandulababaGyőrújbaráti Napóleon-kilátó - TermészetjárókSzentgáli tiszafás és kilátó - TermészetjárókHuszárokelőpusztai Vadászház és Üdülőház - Ugod - Belföldi

A Vadszőlő Szálló és Étterem Bakonybél épülete Bakonybél településén helyezkedik el. A szálláshely à la carte étteremmel, közös konyhával és ingyenes Wi-Fi-hozzáféréssel is várja vendégeit. Kényelmes ágyak, bőséges vacsora és reggeli, jó árban. Szép felszolgáló lányok Örökzöld Vendégház, Bakonybél, Bakonybél. 529 ember kedveli · 13 ember beszél erről · 46 ember járt már itt. NTAK REGISZTRÁCIÓS SZÁM: MA19020112 A festői Bakony szívében, Bakonybélben egész évben.. Közelben található: Szentkút-kápolna, Bakonyi Gyilkos-tó, Kőris hegy, Vegyesbolt, óvoda, kilátó, Csillagvizsgáló, kocsma, és számos kirándulásra buzdító hely. Ajánlani tudom a házat idősebb házaspároknak, akik távol a város zajától pihenésre vágynak, befektetőknek is, akik egy kis ráfordítással idegenforgalmi. Gerence kör 25. Nagyon jól futható változatos terep, viszonylag kevé... s szinttel, sok látnivalóval. Nekem 28.1km 630 ⬆️ szinttel, egy helyen nagyon nehezen sikerült megtalálni a jelzést, pedig ott volt (Witt kilátó után piros kör) 18 percet vesztettem ezen a ponton de belefért az időbe. QR kódok rendben voltak, tetszett a pálya, csak ajánlani tudom. See Mor