Home

Kultúrák közötti kommunikáció

Kultúrák közötti kommunikáció: különbségekből konfliktusok

Ajánlatot kérek! Kultúrák közötti kommunikáció: különbségekből konfliktusok Üdvözöljük a fűszerek világában! A fűszerek színesebbé és változatosabbá teszik az ételeinket - ahogy a különböző kultúrák is színesebbé és változatosabbá teszik a világot. Ennek a sokszínű és változatos napnak a keretében közösen derítjük fel a különböző kultúrák. • Interdiszciplináris terület • Magyarországon még nem tartják önálló tudományágnak • Hofstede: szellemi szoftver, kultúra kollektív jellege • Goodenough: tanulás útján érhető el, szocializálódás folyamata • Trompenaars: módszer, problémák megoldása, dilemmák eldöntése A kultúrák közötti kommunikáció . MeRSZ online okoskönyvtár Több száz tankönyv és szakkönyv egy helye

A kultúrák közötti kommunikáció olyan tanulmányi terület, amely azt vizsgálja, hogy a különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek hogyan kommunikálnak egymással hasonló és különböző módon, és hogyan törekednek a kultúrák közötti kommunikációra. Az interkulturális kommunikáció kapcsolódó tanulmányi terület A kultúrák közötti kommunikáció csapdái, etikett, viselkedési normák, szabályok Mondanivalónk megértetése, érdekérvényesítés Eszközök, stratégiák a félreértések, konfliktusok elkerüléséhe Kultúrák közötti kommunikáció: A kultúrális különbségek ismeretében mi a legcélravezetöbb kommunikációs stílus? Andy Molinsky amerikai professzor Global Dexterity (=globális ügyesség) modellje segítségével felderítjük, hogyan alakíthatjuk a saját viselkedésünket és kommunikációnkat adott helyzetekhez. A kultúrák közötti kommunikáció számos kihívással jár, és a tudósok évtizedek óta tanulmányozzák ezt a folyamatot. Az interkulturális kommunikáció összetett akadályokat rejthet, amelyek lefedik a kommunikáció teljes spektrumát, de hat fontos verbális és nonverbális tényező van, amelyek.

Fejlessze kultúrák közötti kommunikációs készségeit, hogy a vezetőkkel, kollégákkal és alkalmazottakkal a világ minden táján jobban kommunikáljon és együttműködjön kultúrák közötti kommunikáció; telekommunikáció Computer-mediated kommunikáció A résztvevők között a kommunikáció olyan cselekedeteket is magában foglal, mint a tudás átadása, kérdezés, utasítás, tanácsadás. Ezek többféle formát ölthetnek, amelyek függenek a kommunikáció módjától és a résztvevők. A Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozó egy olyan nemzetközi esemény, mely során pszichológusok, pedagógusok, segítő foglalkozásúak, vezetők, vallási képviselők, főiskolai, egyetemi hallgatók, szülők, útkeresők, önismereti úton járók összegyűlnek, és személyközpontú csoportokban beszélgetnek egymással. Január végégig kedvezményes részvételi. Az olvasó szöveggyűjteményt tart a kezében, a szó szoros értelmében: olyan szövegek gyűjteményét, amelyeket szerzőik a 2009-es szegedi Kultúrák Közötti Kommunikáció című személyközpontú találkozó alkalmából készítettek, vagy elevenítettek fel, abból a célból, hogy a tematikus üléseken folyó beszélgetés.

Kultúrák közötti kommunikáció by K

 1. A Kultúrák közötti kommunikáció a Kárpát-medencében egy több éve tartó nemzetközi projekt, amelynek keretében nyolc középiskola közreműködik. A programban résztvevő iskolák: Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, Beregszász (Ukrajna) Illyés Gyula Gimnázium és Szakközépiskola, Budaörs (Magyarország) Füleki.
 2. A fent említett budaörsi gimnázium és Keresztes László közreműködésével jött létre a Kultúrák közötti kommunikáció a Kárpát-medencében elnevezésű program a következő iskolák részvételével: Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs (Magyarország), Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, Beregszász (Kárpátalja, Ukrajna), Füleki Gimnázium, Fülek (Szlovákia), Kétnyelvű.
 3. Kultúrák Közötti Kommunikáció a Kárpát-medencében - Lendva. 68 likes. A Kultúrák Közötti Kommunikáció a Kárpát-medencében c. projektet a Bethlen Gábor..
 4. mányozzuk, hogyan lehet javítani a kultúrák közötti párbeszéden és a kultúrák közötti kapcsola-tokon. (Inkei - Tóth, 2008) A Kultúraközi kommunikáció című könyv második, átdolgozott és jelentősen bővített ki-adásával ehhez a tiszteletre méltó mozgalomhoz kíván szerényen csatlakozni
 5. Ez a Kultúrák Közötti Kommunikáció Nemzetközi Találkozó - röviden CCC - hírlevele.. Az esemény szervezői az. EDGE 2000 Kiadó. és a. Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. 2021. augusztus 16-22, Péc
 6. t a lecsó: sok különböző hozzávaló kell a tökéletességhez. Ha érdekel a titkos recept, az interkulturális tréningünkön megtudhatod

A bizalom tolmácsai - A kultúrák közötti kommunikáció - MeRS

 1. Huszonnyolc határon túli diák érkezett a szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskolába a Kultúrák közötti kommunikáció a Kárpát-medencében elnevezésű program.
 2. WWW.ENCOUNTER.HUÖnmagunk megtalálása és vállalása nagy feladat. Minden ember számára az, és kevés, akinek sikerül. Ki vagyok Én? Milyen vagyok? Hol a helyem.
 3. t 21.300 elérhető könyvből! Bejelentkezés; Regisztráció; Kultúrák közötti kommunikáció
 4. Kultúrák közötti kommunikáció kreatív megközelítései II. Válogatás a személyközpontú megközelítés irodalmából. A Magyar Pszichológiai Társaság és a Center for Cross-Cultural Communication által rendezett Kliensközpontú pszichoterápia; szerk. Klein Sándor, ford
 5. Kultúrák Közötti Kommunikáció, Antológia (2009) 1 500 Ft 975 Ft. Egy életem, egy halálom Az olvasó szöveggyűjteményt tart a kezében, a szó szoros értelmében: olyan szövegek gyűjteményét, amelyeket szerzőik a 2009-es szegedi Kultúrák Közötti Kommunikáció című személyközpontú találkozó.

Nemzetközi kommunikáció; Új média; Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el. Nemzetközi kommunikáció - célja olyan kommunikációs szakemberek képzése, akik legalább egy idegen nyelv magas szintű, specializált tudása, a nemzetközi és tömegkommunikáció ismeretének birtokában képesek a nemzetközi üzleti, társadalmi, politikai, kulturális. Kultúrák közötti hibás kommunikáció Michael Walsh és Ghil'ad Zuckermann szerint a nyugati társalgási interakció tipikusan diád, két ember között, ahol fontos a szemkontaktus, és a beszélõ irányítja az interakciót; és tartalmaz egy viszonylag rövid, meghatározott időkeretet Kultúrák közötti kommunikációs stílusok: magas és alacsony kontextus. A magas kontextus és az alacsony kontextus fogalma arra utal, hogy az emberek hogyan kommunikálnak a különböző kultúrákban. A különbségek levezethetők abból a szempontból, hogy a jelentés milyen mértékben terjed át a kontextus által használt vagy.

Kultúrák közötti kommunikáció - Cross-cultural

Kultúrák közötti kommunikáció. Ez a kötet a 2015-ös CCC tárgyi szimbóluma. A változó, örvénylő tengerbe merített hőmérő. Pillanatkép: nem stúdió fotó. Milyen ez az esemény, milyen ez az antológia, milyenek vagyunk mi Pszichológiai, szociálpszichológiai alapismeretek. Beszéd és kommunikáció. Az emberi kommunikáció verbális csatornája. Kommunikációs zavarok (közhelyek halmozott használata, kultúrák közötti eltérések, durvaság) Kultúrák közötti eltérések. Kommunikációs zavarok (közhelyek halmozott használata, kultúrák.

Download Citation | On Jan 1, 2004, Anita Horkai published Screenagerek: kultúrák közötti kommunikáció az iskolában | Find, read and cite all the research you need on ResearchGat Kultúrák közötti kommunikáció Elsődleges fülek. Megtekintés (aktív fül) Ismétlődések; Helyszín: Szeged Ifjúsági Kávéház. A rendezvényt a kiemelkedő amerikai humanisztikus pszichológus, Carl Rogers és munkatársai közreműködésével 1984-ben rendezett nemzetközi találkozó 25. évfordulója alkalmából az eredeti. Kultúrák Közötti Kommunikáció Elsődleges fülek. Megtekintés (aktív fül) Ismétlődések; Időpont: 2013. július 15. 10:00 hétf. Kultúrák közötti kommunikáció. Szeged, Ifjúsági Ház. 2009. július 6-12. A kb. 300 főre tervezett összejövetelt az 1984-ben Carl Rogers, a kiemelkedő amerikai humanisztikus pszichológus és munkatársai közreműködésével tartott nemzetközi összejövetel 25. évfordulóján az eredeti (de nemrég megújult) helyszínen tartjuk Kultúrák közötti kommunikáció - Antológia könyv ár: 1 350 Ft. További ajánlatunk: Bakó Boglárka Határtalan nők - Kizártak és befogadottak a női társadalomban (Könyv) 20%2 880 Ft. Kosárba. raktáron. Tim Lihoreau Modern fóbiák - Korunk félelmeinek litániája (Könyv) 15%2 286 Ft

Kiss Hajnal: Az MPT Staféta tábora és a Kultúrák Közötti Kommunikáció találkozója - Két út a találkozás felé A Staféta tábor fő színhelyén, a balatonfüredi Sport Szállóban a Magyar Pedagógiai Társaság 125. évfordulójára emlékeztünk. [1 nem is látható jelenségek zajlanak le az emberek között. A kommunikáció jelenségvilága ilyen értelemben hasonlatos az Iceberg Theory1 vagy jéghegy teóriához. A jéghegy csúcsa a tartalom, itt nyilvánulnak meg az alapgondolatok, a beszélgetés inkább a különböző kultúrák közötti érintkezésekre, interakciókra. ahhoz, hogy teljesíteni tudja a célnyelvi kommunikáció követelményeit; • a saját és a célnyelvi kultúrák közötti viszonyról milyen ismeretekkel kell rendelkeznie a nyelvtanulónak ahhoz, hogy megfelelõ interkulturális kompetenciára tegyen szert. 5 fejezet_2.qxd 9/8/02 12:09 PM Page 12 Többek között az országos és a helyi mérések eredményeiből is. kommunikáció A kommunikáció a gondolatok, érzések és tények szóbeli és írásbeli formában történő kifejezésének és stb.) és a kultúrák közötti kommunikáció iránt A kultúrák közötti kommunikáció fontos szerepet játszik az üzleti sikerben. Az általam kiválasztott szervezetben kulturális különbség van a székhely szerinti ország és a leányvállalatok fogadó országai között. A diplomáciai kapcsolatok mellett nincs más kapcsolat.

Kultúrák közötti kommunikáció TRIGO Grou

Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozó 2018. Esemény dátuma: 2018-06-29 - 2018-07-03. További információ a PTE KPVK oldalán. h. k. sz. e. cs Kultúrák Közötti Kommunikáció Nemzetközi Személyközpontú Találkozó 2013/07/09 15:36. eTwinning. 0. 0. 1678 megtekintés. A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak · a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeit a legújabb kutatások alapján; · a stratégiai kommunikáció készségeit; · a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit. Milyen kérdésekre tudnak választ adni, ha elvégzik a képzést?. vagy nemzetszinten értelmezett etnikai csoportok között zajlik a kommunikáció. • Exolinguális (anyanyelvi beszél k és nem anyanyelvi beszél k közötti) kommunikáció, amelyet kultúraközi kommunikációs elemek is színezhetnek. • A kultúraközi kommunikáció alaptételei A kultúrák egymástól különböz ek é munkakörülmények kultúrák közötti kommunikáció szükségességét hozzák magukkal. A különböző kultúrák reprezentánsainak kommunikációját számos körülmény nehezíti, ezért ebben az alfejezetben azt vizsgáljuk, milyen ismérvekkel jellemezhető a kultúrák metszéspontjában folyó kommunikáció

Könyv: Kultúrák közötti kommunikáció kreatív megközelítései II. - Válogatás a személyközpontú megközelítés irodalmából/A Magyar Pszichológiai Társaság és a.. Töltse le a játék ingyenes, Antikor. Sokolov fogalmak, a kultúrák közötti kommunikáció letöltés. Casting lányok videó torrent. Rush hour 2 letöltés torrent. Antivirus Nokia x 2 letöltés. Töltse le a filmre a terminator 2 3. rész

Globalizáció, technológiai fejlődés, kultúrák közötti kommunikáció - mindenhol domináns az angol nyelv. Ha nemzetközi piacokon eladunk vagy vásárolunk, sokféle nemzetiségű vásárlóval, beszállítóval, üzleti partnerrel kell tárgyalni. Persze, lehet, hogy pont közös az anyanyelvünk, de erre persze nem lehet építen [Kultúrák közötti kommunikáció a 21. században] [Vendégelőadó a Globális Kommunikációs Konferencián, Pécsett][Válasszon dátumot] [Miért marad annyi dokumentum elérhetetlen az információ korában] [A cikk a Magyar Professzorok Éves Gyűlésén került bemutatásraDebrecenben][Válasszon évet

Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozó 2020 június 29 - július 5, Pécs. Szerző: Kiss Angelika | jan 10, 2020 | Események, Önismeret, Személyközpontú szemlélet blog és események Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozó 2020 június 29 - július 5, Pécs Nehéz jól elmagyarázni, hogy mi is ez az esemény, amit most bemutatnék Nektek - A hatáskörébe tartozó területeken felelősséget vállal a kulturális hagyományok ápolásáért, a kultúrák közötti megértés és kommunikáció elősegítéséért. - Felelősséget vállal intézménye küldetéséért. 7.1.2. A szakirányokon szerezhető további sajátos kompetenciák 7.1.2.1 2009-2013 teológiai adjunktus; Pünkösdi Teológiai Főiskola; oktatott tárgyak: - kultúrák közötti kommunikáció (kommunikáció), szociológia 2010-2012 online szerkesztő ; mindennapi.hu hírportál, Elő Szó Alapítvány; Társadalom, Egyház rovatok vezetése, szerkesztés Belső vállalati kommunikációs stratégiák használata munkavállalói szemmel 19 különböző kultúrákból érkezett munkatársak között zajlik, így a kultúrák különbségei miatt nagyobb információtorzulásnak, félreértésnek van kitéve, mint amikor ugyanazon kultúrához tartozó személyek között folyik a kommunikáció szükségszerűen maga után vonja a kommunikációs kudarcok számának növekedését is. Így egyre nagyobb igény van arra, hogy megbízható háttérismeretek birtokában a kultúrák közötti kommunikáció sikeressé váljon. Ehhez meg kell teremteni azt a tudományos alapot is, amel

Részleteiben is ismeri a személyes, intézményi, társadalmi és kultúrák közötti kommunikáció sajátosságait. Átlátja a digitális társadalom modern kommunikációs kihívásait, megismeri a hatékony és a továbbhaladást biztosító válaszok változatait Könyv: Anyanyelvi beszédkultúra - a nyelvi előkészítő évfolyam számára - Balázs Géza, Benkes Zsuzsa, Weöres Sándor, Móricz Zsigmond, Somlyó György, Arany..

A kultúrák közötti kommunikáció hat akadálya Életmód

Interkulturális kommunikáció képzés. A héten részt vettem egy képzésen, amit a Menedék Egyesület tartott az Erasmus+ támogatásával. Egy tanári tréningre kell gondolni, aminek a témája a kultúrák közötti kommunikáció és konfliktus volt, ami természetesen a pedagógiai munkában is releváns - határzár ide vagy oda. Kommunikációs zavar kialakulásának egyik sajátságos változata, amikor kulturális különbségből ered a félreértés. A kultúrák közötti különbségek jó táptalaját képezik a zavar kialakulásának. Az egyik legalapvetőbb változata, amikor a kódrendszer nem azonos. Ennek egyik esete a különböző nyelv, amikor is. Kultúrák közötti kommunikáció Kommunikációs alapismeretek A kommunikáció' szó latin eredete a communio = közösség kifejezés communico = megoszt, megbeszél communicatio = közlés, megbeszélés közlés,érintkezés,közösség Interkulturális kommunikáció Két tőről fakad: kommunikáció

A mai munkahelyi környezetben fontos a kultúrák közötti kommunikációs készség. Ezek a készségek segítenek elkerülni a szükségtelen félreértéseket és félreértelmezéseket a nem hatékony kommunikáció miatt. Megakadályozhatja a frusztrációt, a feszültséget és a csökkent termelékenységet A kultúrák közötti kommunikáció az üzleti életben olyan, mint egy másik kultúra normáinak és szokásainak megértése, mint az új üzleti kilátások üzleti feltételeinek vagy nyelvi követelményeinek ismerete. Ebből a szempontból a kultúrák közötti kommunikáció arra törekszik, hogy mennyire jól tudja, hogy a világ. Az 1970-es évekre a kultúrák közötti kommunikáció (más néven interkulturális kommunikáció ) területe a kultúrák közötti paradigma kiemelkedő alkalmazásaként fejlődött ki, válaszul a globalizáció nyomására, amely igényt támasztott a kultúrák közötti tudatosság növelésére irányuló képzés iránt a különböző kereskedelmi területeken ágazatokban Üzleti kommunikáció kultúrák találkozásában Janus Pannonius Tudományegyetem Pécs, 1996, 237 p.. Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozó egy olyan nemzetközi esemény, mely során pszichológusok, pedagógusok, segítő foglalkozásúak, vezetők, vallási képviselők

Huszonnyolc határon túli diák érkezett a szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskolába a Kultúrák közötti kommunikáció a Kárpát-medencében elnevezésű program keretén belül Barta Erika (2015) Az interkulturális kommunikáció aspektusa, Magyarország és Dánia összehasonlítása, avagy mi okozza a különböző kultúrák közötti félreértéseket?. Külkereskedelmi Kar Menü. Főoldal; Pszichológusaink. Kiss Angelika; Sári-Kurán Zsuzsa; Sebők Francisk A tanulmányban végigvesszük a kultúrák közötti váltáshoz kapcsolódó fogalmakat és elemezzük a legfontosabb a személyközi és társas kommunikáció diszfunkcionalitása, valamint az ún. identitáskrízis,amikor ugyanis az identitás kulturális kontextusa megváltozik, az identitás is változik (HIDASI, 2004, PÉTER et al. A kommunikáció központi helyet foglal el az emberi tevékenységek sorában. A kommunikáció az, amelynek segítségével az egyik ember egy másikkal kapcsolatot létesíthet. Ahhoz, hogy kultúrák és társadalmak fennmaradjanak, kommunikációra van szükség, mert ha az nem lenne, nem volna esz

Kultúrák közötti kommunikáció a Kárpát-medencében (Mikó

A kultúrák közötti kommunikáció csapdái. MA/MSc, Szegedi Tudományegyetem. PDF 2013_novene_keresztury_lilla.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Megtekintés (1MB) Angol cím. Japanese organizational culture versus Hungarian organizational culture. The traps of intercultural communicatio A kulturális sokszínűség és a különböző kultúrák közötti kommunikáció a témája Malota Erzsébet és Mitel Ariel Zoltán közös kötetének. Az első rész a kultúrafogalmakat és -modelleket mutatja be: a kultúra elemeinek (a vallás, a történelem, a legfőbb értékek, társadalmi szervezetek, intézmények, mint a. KOMMUNIKÁCIÓ ELTÉRŐ KULTURÁLIS HÁTTÉRREL RENDELKEZŐ EMBEREK KÖZÖTT Hatékony kommunikáció még a legtökélete­ sebb körülmények között sem könnyű, a kultúrák közötti különbségek pedig különös­ képpen növelik a kommunikációs nehézsé­ geket. Az eltérő kulturális háttérrel rendelke Kultúrák találkozása Megjelent: (2002) Virtuális kommunikáció Szerző: Buda András Megjelent: (2003) Kultúrák találkozása a színpadon Szerző: Sulyok Erzsébet, et al. Megjelent: (2005 Véleményem szerint van: a kultúrák közötti kapcsolatteremtés, a kultúrák közötti kommunikáció stb. képességére szert lehet tenni, ha tudatosan keressük a kapcsolatot a különböző kultúrákkal való találkozásra, ha igyekszünk megtartani nyitottságunkat, a másság iránti toleranciánkat

Kultúrák közötti kommunikáció- Online tanfolyamok, órák

Kommunikáció a kultúrák között. 5. kiadás Thompson és Wadsworth, 2004. ISBN -534-56929-3; Külső linkek. Magas és alacsony kontextusú kultúrák; Ezt az oldalt utoljára 2021. június 6-án, 11: 43- kor (UTC) szerkesztették. A szöveg a Creative Commons Attribution-ShareAlike licenc alatt. - A hatáskörébe tartozó területeken felelősséget vállal a kulturális hagyományok ápolásáért, a kultúrák közötti megértés és kommunikáció elősegítéséért. - Felelősséget vállal intézménye küldetéséért. 7.1.2. A szakirányokon szerezhető további sajátos kompetenciák. 7.1.2.1

Kultúrák közötti kommunikáció: különbségekből konfliktusok

Video: Kommunikáció - Wikipédi

Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozó 2020 június 29

A Magyar Pszichológiai Társaság és a Center for Cross-Cultural Communication által rendezett Kliensközpontú pszichoterápia napjainkban és Kultúrák közötti kommunikáció kreatív megközelítései című munkaértekezletek segédanyaga ; Bibliogr.: p. 89-90., 161-164. Analitika kultúrák közötti kommunikáció. Nemzetközi Netnagyi buli volt a BMK-ban.

Miško Kranjec-gyalogtúra – KKI LendvaCCC 2021 | Kultúrák Közötti Kommunikáció Nemzetközi

Kulturális globalizáció Kulturális kultúrák közötti kommunikációs világ, ötletbörze, terület, kör png 812x815px 108.71K Beletartozik ezekbe a metakommunikáció (a tekintet, a gesztusok, a testtartás, a hanghordozás, a mozgástér) alkalmazásának az ismerete is, valamint a fogalmi kommunikációs képességek (az írott kommunikáció alkalmazásának, valamint az idegen nyelvű és különböző kultúrák közötti kommunikáció) tudatos fejlesztése is gen nyelvi órák feladata a különböző kultúrák közötti kommunikációra való felkészítés. Tény, hogy idegen nyelveken jó eséllyel szinte mindig olyan beszélgetőpartnerekkel fogunk társalogni, akik akár teljesen más szokások, hagyományok és a mienktől többé-kevésbé eltérő értékrend men-tén szocializálódtak a különböz ő kultúrájú individuumok és csoportok közötti kommunikáció nehézségekkel jár, s konf-liktusokat okoz (NIEDERMÜLLER, 2001). Ennek megfelel ően a kommunikáció fogalma sokkal in-kább a kultúrák közötti érintkezésekre, interakciókra vonatkozik. Azokat a helyzeteket kell meg 2011. júl. 11. - 14:00. Pécs PTE-FEEK, Szántó Kovács János utca 1/B. 1984-ben és '86-ban Carl Rogers, a kiemelkedő amerikai humanisztikus pszichológus munkatársai közreműködésével tartott nemzetközi összejövetelt Szegeden Kultúrák közötti kommunikáció kreatív megközelítései címmel.Ez a találkozó sok résztvevő (pedagógusok, pszichológusok, vállalatvezetők.

Generációk közti tanulás by TKA Könyvtár - IssuuKultúrák Közötti Kommunikáció a

Az utóbbi évtized globalizációs folyamatai szükségessé tették a kultúrák közötti kommunikáció különbségeinek és hasonlóságainak a feltárását, mert óhatatlanul egyre többet kell kommunikálnunk számunkra idegen üzleti partnerekkel, de az üzleti élettől függetlenül i Kultúrák és generációk közötti kommunikáció elmélete; Az okok felfedezése a különbségek között; Megérteni a motivációját és viselkedését a másik generációnak; kommunikációs stílusok és konfliktuskezelés; vezetési stratégia, vezetési stílus, vezetői eszköztár; eltérő generációk, eltérő vezetői kihíváso Ennek megfelelően a kommunikáció fogalomtól indulva tágítja az olvasók képét a kommunikáció formáin, funkcióin és szintjein át a nemzetek és a kultúrák közötti kommunikációig. A következőkben a kötet tartalmi struktúráját követve, fejezetről-fejezetre haladva mutatom be a művet 2006-tól egyetemi oktató: kultúrák közötti kommunikációt, nemzetközi tárgyalástechnikát, nemzetközi szervezetek tevékenységét, valamint vallástörténetet tanít Budapesten több főiskolán, egyetemen. 2011-12.között a Fővárosi Önkormányzatnál a főpolgármester külpolitikai főtanácsadója kommunikációs viselkedés megértését és alkalmazását segí-ti elő. A legfontosabb annak beláttatása, hogy a kommuni-káció társas viselkedés, azaz a sikeres kommunikáció soha nem egyoldalú, mindig közös viselkedés eredménye. Vagyis kultúrák közötti megértés, em I. Interkulturális kommunikáció. Az interkulturális kommunikáció egy tradicionális, szimbolikus folyamat, amely tartalmazza a jelentés tulajdonságát, a különböző kultúrákból származó emberek között. A szakirodalom Interkulturális kommunikáción többnyire a különböző kultúrák közötti híráramlást jelenti, benne a kommunikáció egyik speciális fajtáját látja